Stadeholdere Økologisk MarkedsEvent Aalborg 2011

Aalborg Kommune - Sundhed og bæredygtig udvikling (Klik på navn for hjemmeside)

Kontakt Steffen Lervad Thomsen, Rantxausgade 13, 9000 Aalborg tlf. 99311922 email: SLT-sbu@aalborg.dk

Sundhed og Bæredygtig Udvikling er en tværgående forvaltning, der koordinerer og samarbejder med relevante aktører og derved bidrager til at håndtere de kommunale opgaver på tværs i kommunen.
Vision
Sundhed og Bæredygtig Udvikling sætter nye og tværgående opgaver på dagsordenen. Vi arbejder innovativt med opgaveløsningen i tæt samarbejde med såvel eksterne som interne samarbejdspartnere i kommunens forvaltningsområder.
 

Foreningen for Biodynamisk jordbrug (klik på navn for hjemmeside)

 

Kontak Klaus Lohr Petersen, Frederiksgade 72 B1, 8000 Aarhus C tlf. 22172565 - e,mail: biodynamisk@mail.tele.dk

Foreningen for Biodynamisk Jordbrug er for alle med interesse for biodynamisk jordbrug og fødevarekvalitet: landmænd, forhandlere, forbrugere, forskere m.fl.
 

Butik Køster  (klik for hjemmeside)

Kontaktoplysninger: Brit Larsen, Astrupsvej 746, Astrup, Hjøring tlf. 60288274 email: butikkoester@gmail.com -

Den økologiske købmand, ”Butik Køster – det gode Alternativ”, der er beliggende på hovedgaden i Astrup ved Hjørring, er leverandør af en helt speciel honning, som er et resultat mellem to initiativrige foretagender: en økologisk købmand og biavler Bo Søttrup. Butik Køster sælger kun økologiske produkter, hvor fokus er på bæredygtighed og kvalitet. Udover at sælge dagligvarer til den almindelige husholdning til meget fordelagtige priser, forsøger Butik Køster at finde lokale leverandører af økologiske produkter, som kan sælges i butikken.

Hos Butik Køster kan du bestille fersk, økologisk kød af høj kvalitet. Butik Køster lægger vægt på ærlighed og troværdighed i form af ærlig økologi til ærlige priser.

Fair to wear

Kontakt: Anne Sofie Moesner, Nørregade 29 9000 Aalborg. tlf.  xxxx emal: tie-min28@hotmail.com

fair to WEAR – ny tøjbutik i Nørregade – med vægten lagt på økologisk, FAIRTRADE og bæredygtigt tøj for både mænd og kvinder.

Falslevgaard (klik for hjemmeside)

Kontakt Niels Fogel og Karin Vinsbøl. Hadsundvej 114 9550 Mariager. Tlf. 98583747 email: niels@falslevgaard.dk

Kornets vej til mel
"Det er en passion for mig, at kunne følge kornen, som bliver sået på marken, gror sig stor til at blive høstet og som tilsidst bliver malet til mel på vores moderne stenkværns mølle. Det er en fornøjelse at være medvirker i processen fra jord til bord."

Greenway-Denmark (klik for hjemmeside)

Kontak Søren Andreasen, Energivej 14 9300 Sæby. Telefon 98461555 Email: info@greenway-denmark.dk

Alle greenway produkter bliver påviseligt fremstillet af reproducerende råstoffer, som bl.a. er rørsukker, majsstivelse, cellulose, træ og nedfaldne palmeblade.

Overrask og forkæl dig selv, dine kunder og dine gæster med det fortryllende service og bestik fra greenway.

Grimm´s Hair Nature

Kontakt Bente Grimm, Sankelmarksgade 11, 9000 Aalborg tlf. 26 45 90 48  ‎email: bentegrimm@gmail.com

Frisør i Aalborg med øje for naturens økologisk produkter. Vi sammensætter selv vores hårkurer, shampoo og mange andre spændende naturprodukter. Vores shampoo er lavet på vores eget værksted i Aalborg.
 

Halkær Vin  (Klik for hjemmeside)

Kontak Peter Søndergaard, Hedegårdsvej 10b 9240 Nibe. Tlf. 98669005 el. 21742430 Email info@halkaervin.dk

ØKOLOGI
Halkær Vin handler kun med vin fra økologisk dyrkede druer.Økologisk vin, økodyrket vin eller økovin, må vi ikke kalde det. Økologien er en selvfølge for os, ligesom kvalitet og de allerbedste producenter er det vi har i fokus. Det vil sige at det handler om de rene råvarer og godt håndværk. Derfor finder vi vores vine, hos vinbønder der kan deres kram. Vi finder vine af høj kvalitet, men også producenter med en ”god historie”.

Halkær Ådal  (klik for hjemmeside)

Kontakt Edith Agerbo Halkjærvej 59 9240 Nibe tlf. 21742430 el. 9866900 email: info@halkjaerkrokokken.dk

Økologisk fra Halkær Ådal er en sammenslutning af økologiske producenter i og omkring Halkær, og alle leverandører til Halkær Krokøkken, der ud over krodrift og koncertmenuer også driver en økologisk landhandel med daglig åbningstid om sommeren og hver torsdag resten af året. På markedet kan man møde et par af producenterne der både sælger egne produkter – kyllinger og ænder – og et bredt udvalg af økologisk kød og kødprodukter af gris,  limousinekalv der græsser engene ved Navn sø, Krondyr på engene ned til Limfjorden, lam på engene ned til Sønderup å.
Det er foreningens mål at fremstille økologiske produkter,  som kan kombinere en stærk sundhedsprofil med smagsmæssige oplevelser, som bygger på de lokale råvarer.
 

Hanegal  (klik for hjemmeside)

Kontak Ulrich Kern - Hansen el. Fie Graugaard, Resenborgvej 29, 8600 Silkeborg. Tlf. 86853672 email: hanegal@hanegal.dk

Hanegal er en uafhængig virksomhed, der ejes af stifterne: ægteparret Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen. Fie er uddannet økologisk landmand. Ulrich er uddannet ferskvandsbiolog med økologi som speciale. Begge har igennem mange år været aktive til fordel for udviklingen af økologien i Danmark ved dels at skabe Hanegal og ved dels at arbejde i forskellige organisationer relateret til økologien.

Udgangspunktet er et landbrug ved Silkeborg, som blev omlagt til økologisk drift i 1980.
I begyndelsen af 1990erne udviklede Hanegal det første system, hvor både søer, smågrise og slagtesvin lever på friland hele livet.

I 1994 blev der etableret et økologisk gårdslagteri, hvor dyrene også behandles hensynsfuldt og med respekt til den sidste dag i deres liv.
Hanegals gårdslagteri var det første rent økologiske slagteri og desuden opbygget på en måde, som aldrig er set før i Danmark.

Ideon Skovbutik (klik på firmanavn for hjemmeside)

Kontakt Finn og Katrine Nielsen, søhusevej 46, HAmmer Bakker 9380 Vestbjerg tlf. 96383033 email: ieonskovbutik@hotmail.dk

Ideon Skovbutik er et lille, økologisk bageri med tilhørende skovbutik og café, et land- og skovbrug med savværk samt terapeutisk klinik beliggende i de naturskønne Hammer Bakker nord for Aalborg. Det ejes af Finn og Katrine Nielsen, der har boet og arbejdet her siden år 2000.

Det er dog først og fremmest bageriet, der danner grundlaget for virksomheden. Kerneproduktet er et særligt fuldkornsrugbrød bagt uden gær og surdej. Det er skånsomt mod sarte maver og kan spises af mennesker, der ikke kan tåle sukker eller lider af problemer med candidasvamp.

Kærsholm Gourmetkød (Klik på firmanavn for hjemmeside)

Kontakt Kærsholm Gourmetkød - Kærsholmvej 43 - 9280 Storvorde - Tlf: 22 93 59 99 - Email:  kaersholm@kaersholm.dk


Vi er utroligt stolte af at vi her i Danmark nu kan tilbyde økologisk oksekød af fantastisk kvalitet til markedets bedste priser! Hos os køber du friskslagtet økologisk gourmetkød og får det leveret direkte til din dør. Vi er længst fremme i forhold til dyreetik og dyrevelfærd. Kun det allerbedste er godt nok til dyrene og til dig.
 

Ko Og Ko (klik for hjemmeside)

 

Kontakt Mette Òsland Pedersen, Gl. Skolevej 10, Valsgaard 9500 Hobro tlf. 30292602 email: koogko@koogko.dk

Konceptet bag Ko og Ko er, at det skal være nemmere at finde de økologiske og bæredygtige alternativer. Langt de fleste varer hos Ko og Ko er økologiske, og alle er bæredygtige på den ene eller den anden måde - det være sig økologiske, fair trade eller med rødder i

Mettes Økologisk Grønsager  (klik for hjemmeside)

Kontakt Mette Tholstrup Sørensen, Melkjærvej 211, Hellum 9740 Jerslev J tlf. 98834062 email. info@mettesoekologi.dk

Mette er uddannet økologisk landmand og har siden 1990 dyrket grønsager. Vi holder til på en lille gård midt i Vendsyssel, der blev omlagt til økologisk drift i 1991. Vi vil gerne sælge direkte til den enkelte kunde, da vi synes det er vigtigt med en tæt kontakt mellem kunden og avleren. Siden 2005 har vi også leveret grønsager til vuggestuer og frugt til forskellige børnehavers frugtordninger. Som grønsagsavler er det dejligt at få mulighed for at præsentere at der findes mange forskellige grønsager.

Mekur (klik på firmanavn for hjemmeside)

Kontakt aalborg@merkur.dk Tlf.:  70 27 27 06 Bispensgade 16, 1. Postboks 550 9100 Aalborg

Som kunde i Merkur Andelskasse er du med til at gøre en forskel. Størstedelen af Merkurs udlån går til
områderne miljø og økologi, sociale projekter samt kultur og undervisning.
Den resterende del lånes ud til vores private kunder. Jo flere kunder vi har, des flere penge er der til at finansiere gode formål. På den måde er du som kunde i Merkur med til at tage et fælles ansvar. Læs mere om Merkur?
 

WOODSHADE ORGANICS (klik for hjemmeside)
Mølle Skovly A/S

Kontakt Lars Frederiksen, Vrinners Bygade 45 DK - 8420 Knebel. Tlf.: 86 69 49 66  email: mail@woodshade.dk

Allerede i 1983, som de første i Danmark, begyndte vi at fremstille økologisk konfekt, baseret på marcipan, blød nougat, frugt og chokolade.
Vores mål var og er, at fremstille konfekture af højeste kvalitet, uden tilsætningsstoffer og af råvarer fra de bedste certificerede økologiske producenter.

 

Ny Lundgaard Ismejeri  (klik for hjemmeside)

Kontakt Kirsten Kjærgaard, Randersvej 58, Hammershøj 8830 Tjele. tlf : 29 47 34 17 email: mail@kirstenkjaergaard.dk

Økologisk Råvarer
Alle råvarer til isen er økologiske. Mælken og fløden er fra vores egne økologiske køer. Æggeblommerne i isen er økologiske og pasteuriserede æggeblommer uden tilsætningsstoffer, hvorfor de har en kort holdbarhed. Alt isen er sødet med rørsukker. Frugt og bær til isen købes frisk hos lokale økologiske frugt- og bæravlere, og den eksotiske frugt købes hos Solhjulet. Vi forarbejder selv den friske frugt, for at være sikre på kvaliteten.
 

Lille Raneladegaard (klik på firmanavn for hjemmeside)

Kontakt JAnne og Gums Brændbyge , Øervej 7, Ebeltoft tlf. 61164732 - email. lilleraneladegaard@gmail.com

Gedeost, kød fra køer, frilandsgrise og kødgeder

Hjemme på gården øffer, bræger, kagler, vrinsker, muher og mjaver frilandsgrise, malkegeder, høns, heste, køer og gårdkattene efter gæsternes opmærksomhed. Det er med andre ord aldrig kedeligt at besøge vores livlige landbrug, hvor hele familien ofte er nødt til at give en hånd med i stalden, i jordbærsæsonen, eller når kartoflerne skal i hus.
 

Thise Mejeri (klik på firmanavn for hjemmeside)

Kontakt Thisemejeri, Sundsørevej 62, Thise 7870 Roslev email info@thise.dk

Kompromisløs økologisk kvalitet
I de forløbne år er der sket en betydelig vækst på mejeriet, men Thise Mejeri er fortsat et landsbymejeri af beskeden størrelse, hvis man f.eks sammenligner Arla’s 15 – 16.000 mælkeproducenter med Thises 87.
 


Vester Elkær (klik for hjemmeside)

Kontakt Anna Solveig Skov Rosengreen, Anneksvej 20, Alstrup, 9640 Farsø tlf. 98 63 41 03 el. 29444114 email. info@vesterelkaer.dk

Økologisk lammekød og fårepålæg fra hvidhovedet marsk får (gl. dyrerace bevaringsværdig) - grillpølser m. mynte el. brændnælde, spegepølser m. hvidløg el. chilli, samt røget fårefilé

Anna Solveigs grønne logi - nyd Limfjorden fra både stueer og værelser
 

Æblegården Baksminde (klik for hjemmeside)

 Kontakt Susanne Thomsen, Skelgårdsvej 77A  9340 Asaa  Tlf. 98 85 10 25 el  60 19 85 email. baksminde@hotmail.com

Som i de gode gamle dage - Æblegården Baksminde driver økologisk frugtplantage med høj kvalitet, intense smags-oplevelser og en lang holdbarhed.Frugten lagres efter gammaldags lagermetoder, hvilket betyder, at frugten gennegår en naturlig udvikling, sådan at frugten kan sælges når smagsoplevelsen er størst.