Stadeholdere Økologisk MarkedsEvent Aalborg 2014

Falslevgaard (klik for hjemmeside)

Kontakt Niels Fogel og Karin Vinsbøl. Hadsundvej 114 9550 Mariager. Tlf. 98583747 email: niels@falslevgaard.dk

Kornets vej til mel
"Det er en passion for mig, at kunne følge kornen, som bliver sået på marken, gror sig stor til at blive høstet og som tilsidst bliver malet til mel på vores moderne stenkværns mølle. Det er en fornøjelse at være medvirker i processen fra jord til bord."

Madmarked Brønderslev

Madmarked  ......fremtidens lokale fødevarehandel

Hvad skal vi være kendt for?

  • Bæredygtighed og gennemsigtighed i alle led
  • Vi behandler alle ordentligt og fair, både leverandører, investorer, medarbejdere og kunder
  • Vi skaber værdi i alle led, modsat den etablerede dagligvarehandel, som dræner al værdi ud af forsyningskæden i stræben efter billige produkter

Ekspansion

  • Vi etablerer nye MadMarkeder i Danmark, som hver for sig kan servicere et antal mindre satellitter indenfor deres geografiske område
  • Vi servicerer de nye butikker med indkøbsaftaler, bogholderi/løn, kvalitetssikring, vareleverancer mm.
  • Medarbejderne i de nye butikker skal sikre kunderne en god oplevelse samt varetage kontakten til de lokale avlere og producenter

Greenway-Denmark (klik for hjemmeside)

Kontak Søren Andreasen, Energivej 14 9300 Sæby. Telefon 98461555 Email: info@greenway-denmark.dk

Alle greenway produkter bliver påviseligt fremstillet af reproducerende råstoffer, som bl.a. er rørsukker, majsstivelse, cellulose, træ og nedfaldne palmeblade.

Overrask og forkæl dig selv, dine kunder og dine gæster med det fortryllende service og bestik fra greenway.

Aalborg Fødevareselskab (Klik for hjemmeside)

Aalborg Fødevarefællesskab er en forening, hvor medlemmerne går sammen om at købe lokalt producerede økologiske fødevarer direkte fra landmændene så billigt og bæredygtigt som muligt. Vi mener nemlig, at det altid burde kunne betale sig at købe økologisk, og at det skal være mere gennemskueligt, hvor den mad, vi spiser, kommer fra.

Helsehjørnet/Aution er Aalborgs mest velassorterede helsekostbutik

I butikken finder du et faguddannet personale med lang tids erfaring, som står parat til at vejlede dig i dit valg af kosttilskud, naturmedicin, vitaminer og mineraler, hudplejemidler, kosmetik og fødevarer.

Til den indre pleje af kroppen har vi alt hvad du har brug for af kosttilskud, naturlægemidler, vitaminer mineraler, protein og sportsprodukter.

Til kroppens ydre pleje, findes alt til store og små. Produceret uden konserveringsmidler og kunstig parfume. Vi har naturkosmetik og lækre hudplejeserier til både kvinder og mænd, samt hårfarve og stylingprodukter.

Fair to wear

Kontakt: Anne Sofie Moesner, Nørregade 29 9000 Aalborg. tlf.  xxxx emal: tie-min28@hotmail.com

fair to WEAR – ny tøjbutik i Nørregade – med vægten lagt på økologisk, FAIRTRADE og bæredygtigt tøj for både mænd og kvinder.

Brunholm gårdbutik

Er en økologisk gårdbutik, hvor vi sælger nogle af de produkter, vi producerer her på gården:
- økologisk oksekød - økologisk svinekød - økologisk moulard-ænder - økologiske landkyllinger

Desuden sælger vi: - økologiske æg fra egen hønsehold - lidt grønsager fra egen køkkenhave.

Gårdbutikken er indrettet i en gammel lade - lokalet kalder vi loen, da lokalet også kan anvendes til en del andre formål bl.a. høstmarked, julearrangement og evt. andre festligheder. 
 

Økologisk Landsforening (Klik for hjemmeside)

Økologisk Landsforening er et i dansk sammenhæng enestående fællesskab for landmænd, virksomheder og forbrugere. Vi er samlet om at styrke og udvikle den økologiske produktion af fødevarer i overensstemmelse med foreningens værdigrundlag

Aalborg Kommune - Sundhed og bæredygtig udvikling (Klik på navn for hjemmeside)

Kontakt Steffen Lervad Thomsen, Rantxausgade 13, 9000 Aalborg tlf. 99311922 email: SLT-sbu@aalborg.dk

Sundhed og Bæredygtig Udvikling er en tværgående forvaltning, der koordinerer og samarbejder med relevante aktører og derved bidrager til at håndtere de kommunale opgaver på tværs i kommunen.
Vision
Sundhed og Bæredygtig Udvikling sætter nye og tværgående opgaver på dagsordenen. Vi arbejder innovativt med opgaveløsningen i tæt samarbejde med såvel eksterne som interne samarbejdspartnere i kommunens forvaltningsområder.
 

Halkær Ådal  (klik for hjemmeside)

Kontakt Edith Agerbo Halkjærvej 59 9240 Nibe tlf. 21742430 el. 9866900 email: info@halkjaerkrokokken.dk

Økologisk fra Halkær Ådal er en sammenslutning af økologiske producenter i og omkring Halkær, og alle leverandører til Halkær Krokøkken, der ud over krodrift og koncertmenuer også driver en økologisk landhandel med daglig åbningstid om sommeren og hver torsdag resten af året. På markedet kan man møde et par af producenterne der både sælger egne produkter – kyllinger og ænder – og et bredt udvalg af økologisk kød og kødprodukter af gris,  limousinekalv der græsser engene ved Navn sø, Krondyr på engene ned til Limfjorden, lam på engene ned til Sønderup å.
Det er foreningens mål at fremstille økologiske produkter,  som kan kombinere en stærk sundhedsprofil med smagsmæssige oplevelser, som bygger på de lokale råvarer.
 

Ideon Skovbutik (klik på firmanavn for hjemmeside)

Kontakt Finn og Katrine Nielsen, søhusevej 46, HAmmer Bakker 9380 Vestbjerg tlf. 96383033 email: ieonskovbutik@hotmail.dk

Ideon Skovbutik er et lille, økologisk bageri med tilhørende skovbutik og café, et land- og skovbrug med savværk samt terapeutisk klinik beliggende i de naturskønne Hammer Bakker nord for Aalborg. Det ejes af Finn og Katrine Nielsen, der har boet og arbejdet her siden år 2000.

Det er dog først og fremmest bageriet, der danner grundlaget for virksomheden. Kerneproduktet er et særligt fuldkornsrugbrød bagt uden gær og surdej. Det er skånsomt mod sarte maver og kan spises af mennesker, der ikke kan tåle sukker eller lider af problemer med candidasvamp.

Mettes Økologisk Grønsager  (klik for hjemmeside)

Kontakt Mette Tholstrup Sørensen, Melkjærvej 211, Hellum 9740 Jerslev J tlf. 98834062 email. info@mettesoekologi.dk

Mette er uddannet økologisk landmand og har siden 1990 dyrket grønsager. Vi holder til på en lille gård midt i Vendsyssel, der blev omlagt til økologisk drift i 1991. Vi vil gerne sælge direkte til den enkelte kunde, da vi synes det er vigtigt med en tæt kontakt mellem kunden og avleren. Siden 2005 har vi også leveret grønsager til vuggestuer og frugt til forskellige børnehavers frugtordninger. Som grønsagsavler er det dejligt at få mulighed for at præsentere at der findes mange forskellige grønsager.

Mekur (klik på firmanavn for hjemmeside)

Kontakt aalborg@merkur.dk Tlf.:  70 27 27 06 Bispensgade 16, 1. Postboks 550 9100 Aalborg

Som kunde i Merkur Andelskasse er du med til at gøre en forskel. Størstedelen af Merkurs udlån går til
områderne miljø og økologi, sociale projekter samt kultur og undervisning.
Den resterende del lånes ud til vores private kunder. Jo flere kunder vi har, des flere penge er der til at finansiere gode formål. På den måde er du som kunde i Merkur med til at tage et fælles ansvar. Læs mere om Merkur?
 

Ny Lundgaard Ismejeri  (klik for hjemmeside)

Kontakt Kirsten Kjærgaard, Randersvej 58, Hammershøj 8830 Tjele. tlf : 29 47 34 17 email: mail@kirstenkjaergaard.dk

Økologisk Råvarer
Alle råvarer til isen er økologiske. Mælken og fløden er fra vores egne økologiske køer. Æggeblommerne i isen er økologiske og pasteuriserede æggeblommer uden tilsætningsstoffer, hvorfor de har en kort holdbarhed. Alt isen er sødet med rørsukker. Frugt og bær til isen købes frisk hos lokale økologiske frugt- og bæravlere, og den eksotiske frugt købes hos Solhjulet. Vi forarbejder selv den friske frugt, for at være sikre på kvaliteten.
 

Lille Raneladegaard (klik på firmanavn for hjemmeside)

Kontakt JAnne og Gums Brændbyge , Øervej 7, Ebeltoft tlf. 61164732 - email. lilleraneladegaard@gmail.com

Gedeost, kød fra køer, frilandsgrise og kødgeder

Hjemme på gården øffer, bræger, kagler, vrinsker, muher og mjaver frilandsgrise, malkegeder, høns, heste, køer og gårdkattene efter gæsternes opmærksomhed. Det er med andre ord aldrig kedeligt at besøge vores livlige landbrug, hvor hele familien ofte er nødt til at give en hånd med i stalden, i jordbærsæsonen, eller når kartoflerne skal i hus.
 

Æblegården Baksminde (klik for hjemmeside)

 Kontakt Susanne Thomsen, Skelgårdsvej 77A  9340 Asaa  Tlf. 98 85 10 25 el  60 19 85 email. baksminde@hotmail.com

Som i de gode gamle dage - Æblegården Baksminde driver økologisk frugtplantage med høj kvalitet, intense smags-oplevelser og en lang holdbarhed.Frugten lagres efter gammaldags lagermetoder, hvilket betyder, at frugten gennegår en naturlig udvikling, sådan at frugten kan sælges når smagsoplevelsen er størst.